Proiect LEGCLIM

LEGCLIM BUZAU PROIECT

TEHNOLOGII INOVATIVE PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI NEGATIV AL SCHIMBARILOR CLIMATICE IN CULTURILE LEGUMICOLE

ro uk

ardeiul gras Proiectul Complex își propune dezvoltarea de tehnologii inovative pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice pentru unele dintre culturile legumicole cultivate în câmp (ardei, fasole, ceapă). Pentru realizarea obiectivului a fost format un consorțiu interdisciplinar format din: Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău-SCDL Buzău (CO), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii-INMA (P1), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie-INCDTP (P2), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului-INCDPM (P3), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor-INCDPP (P4), Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Industrializare și Marketingul Produselor Horticole-HORTING (P5) și Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău-SCDL Bacău (P6).

big fasole Componența consorțiului a urmărit colaborarea dintre echipele de cercetare prin intermediul a 4 proiecte interdisciplinare: Proiect 1 (SCDL Buzău) - Fundamentarea ştiinţifică privind tehnologiile de întreţinere şi protecţie a culturilor legumicole în contextul schimbarilor climatice actuale-LEGSTITEH; Proiect 2 (INCDTP București) - Tehnologie de protecție a culturilor legumicole la manifestarea unor fenomene meteo extreme, prin utilizarea unor sisteme interactive, modulate-TEX4VEG; Proiect 3 (INMA București) - Tehnologie de combatere ecologică a buruienilor din culturile legumicole-COMBECO; Proiect 4 (INCDPP București) - Tehnologie eco-sustenabilă de prevenire și reducere a agresivității bolilor și dăunătorilor în culturile legumicole-ECOLEG.

ceapa buzau Proiectul complex se înscrie în cerinţele de realizare a unei agriculturi eficiente, care să ducă la dezvoltarea zonelor rurale în conformitate cu domeniul 1. Bioeconomie Subdomeniul de specializare inteligentă 1.1.5. Dezvoltarea durabilă a producției culturilor de câmp adaptate impactului schimbărilor climatice globale.

 

 

 

PARTENERII:

  scdlbacau

Stiri agricole

StiriAgricole.ro

Portalul agriculturii romanesti
  • Siguranta alimentara: PE adopta noi masuri pentru a spori increderea consumatorilor
    * Un registru european pentru ca studiile nefavorabile sa nu mai poata fi tinute in secret * Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara poate face publice studiile * Sunt adresate ingrijorarile lansate cu ocazia initiativei cetatenesti europene cu privire la glifosat Eurodeputatii au adoptat miercuri noi masuri pentru a asigura fiabilitatea si transparenta procedurii de evaluare […]